Jeugdwerk Bemelen

Gegevens

Naam:Jeugdwerk Bemelen
Contactpersoon:Rogier de Ridder
E-mail adres:jeugdwerkbemelen@gmail.com

Beschrijving

Jeugdwerk Bemelen is opgericht nadat de basisschool van Bemelen einde schooljaar 2011 definitief haar deuren sloot. Het Jeugdwerk, ook wel genoemd “de Jeugdclub’, organiseert activiteiten voor alle kinderen van het dorp.

Maandelijks, op de eerste zaterdag van de maand, wordt er een activiteit georganiseerd voor de kinderen van het dorp. Kinderen van alle leeftijden mogen meedoen, vanaf de leeftijd dat ze kúnnen meedoen (ong. 4 jaar) tot de leeftijd dat ze nog mee wíllen doen (tot de puberteit begint).

Met het wegvallen van de school is ook de centrale plek verdwenen waar kinderen uit het dorp elkaar leren kennen. De jeugdclub wil deze plek innemen en de kinderen weer met elkaar in contact brengen. En niet zonder succes, is gebleken. Kinderen die naar verschillende scholen in de buurt gaan, vinden elkaar als buurt- en straatspeelgenootjes via de Jeugdclub.

Bij de Jeugdclub staat actie centraal bij de activiteiten. Zo worden klimparken bezocht en wordt er met de Vogelwerkgroep meegelopen bij o.a. de opruimactie van het bos, wordt er gebowld en geskied en geschaatst. De begeleiding gebeurt door het bestuur van het Jeugdwerk en de ouders van de kinderen. Ook voor de ouders is de Jeugdclub dé plek om kennis te maken met de dorpsgenoten.

Het programma wordt voor 1 jaar vastgesteld, maar door onvoorziene (o.a. weers-) omstandigheden kunnen activiteiten wel eens veranderd worden. Afhankelijk van de kosten van de activiteit, kan er een kleine eigen bijdrage wordt gevraagd.

Nieuwsgierig geworden naar Jeugdwerk Bemelen? Meldt je dan aan via Jeugdwerkbemelen@gmail.com
Via dit mailadres kun je contact opnemen met Rogier de Ridder van Jeugdwerk Bemelen.

Foto’s