plateauKUNST

Te bezoeken: jaarlijks eind augustus of begin september & incidenteel door het jaar

Gegevens

Naam:plateauKUNST Kunstroute
Adres:Gasthuis 20a (hoofdlocatie), 6268NN Bemelen
en diverse andere locaties
Website:www.wandareiff.nl

Beschrijving

Sinds 2007 vinden elk jaar in een weekend eind augustus / begin september de zeer succesvolle kunstdagen op het Plateau van Margraten plaats. Ze worden bezocht door een gestaag groeiend aantal mensen. In 2014 waren dat er meer tegen de 3000.

Diverse professionele kunstenaars die in de omgeving wonen en werken, nemen eraan deel. Daarnaast zijn er tal van kunstenaars uit binnen- en buitenland uit het netwerk van voormalig galeriste Wanda Reiff, de initiator van het evenement. De dagen kenmerken zich door het informele karakter, waarbij bezoekers kunnen genieten van kunst in een unieke omgeving zoals in boerderijen, schuren, zolders, ateliers, de molen en weilanden gelegen in een prachtig landschap.

De dagen worden georganiseerd met steun van de Gemeente Eijsden-Margraten, de Provincie Limburg, diverse sponsors en vooral ook veel vrijwilligers die meehelpen of hun huis, tuin, schuur of weiland beschikbaar stellen. Af en toe is er door het jaar een  expositie van een of enkele kunstenaars in de stal van Gasthuis 20a.

Meer informatie: www.wandareiff.nl

Foto’s