Schietvereniging Bergzicht Bemelen

Gegevens

Naam:Schietvereniging Bergzicht Bemelen
Contactpersoon:Piet Huveners
Adres:Sleutelweg 3, 6268NM Bemelen
Telefoonnummer:06 – 22 97 20 25

Beschrijving

Met een luchtbuks schieten is niet moeilijk, een zuivere 10 schieten wel.
Schietvereniging Bergzicht is een gezellige vereniging opgericht in 1976. Bij Café de Baskuul in Bemelen zijn twee schietbanen, met volautomatische kaartophalers, waar in het schietseizoen elke vrijdagavond door de leden wordt geschoten. Het seizoen loopt van september tot mei en is verdeeld in drie perioden.

De schutters van Schietvereniging Bergzicht beoefenen de schietsport met luchtbuksen (kaliber 4,5 mm). De schietsport is een competitieve sport waarbij concentratie, nauwkeurigheid, snelheid en doeltreffendheid het belangrijkst zijn.
De hoogste score op een schietkaart is een 10. Elke schutter schiet per avond 20 kogels. De betere schutters behalen een score van 184/200, dit is per schot gemiddeld een negen.
Er is een onderlinge competitie waarbij de scores van elke schutter worden bijgehouden. De behaalde gemiddelde score bepaald de indeling in team één, twee of drie.

Naast de onderlinge competitie waarbij het resultaat telt is gezelligheid in de vereniging ook belangrijk. Daarom worden nog andere activiteiten georganiseerd  zoals de jaarlijkse mosselavond, het koningsschieten en het OKS (Ouw Kloete Sjeette).

Nieuwsgierig naar de schietsport of onze vereniging? Maak een afspraak en kom eens kijken.

Foto’s