In Bemelen

In Bemelen gebeurt meer dan u denkt!

Een blik op het bruisende Bemelen

Bemelen staat bekend om z’n bruisend verenigingsleven. Tal van activiteiten vinden plaats, doorgaans georganiseerd vanuit de verenigingen. De harmonie vierde in 2014 haar honderdjarig bestaan en speelt een hoofdrol in de jaarlijkse kermis – de processie (de zondag na Pinksteren). Er is ook een Drumband, een Voetbalclub een Paardrijvereniging. De jongste jeugd is actief bij het Jeugdwerk en de wat oudere jeugd zit bij de Jonkheid, die verantwoordelijk is voor de jaarlijkse mei-den, die traditioneel de avond voor de kermis – met het nodige feestgedruis – wordt geplaatst. De Bergrunners organiseren jaarlijks in juni de Bemeler Bergloop, het prachtige parcours wordt geroemd door runners uit het hele land.

Alle verenigingen hebben zo op gezette tijden hun evenementen waar ze mee naar buiten treden. De Heemkundevereniging buigt zich over de geschiedenis en de Vogelwerkgroep waakt over de natuur. Er is een schietclub, die oefent in de kelders van Café de Baskuul. Er zijn liefst 3 zangkoren actief.

markt

Bemelen is ook een ondernemend dorp. Er zijn tientallen ondernemers te vinden die opereren in of vanuit Bemelen. De belangrijkste voor deze site zijn natuurlijk ondernemers die het publiek – de bewoners en de bezoekers – iets te bieden hebben.

 
De agenda (rechts) geeft een zo compleet mogelijk beeld van de evenementen voor het brede publiek.

Een overzicht van alle ondernemers en verenigingen treft u aan op de homepage van deze site.

Bemelen in kaart gebracht